Kangoeroedag voor alle korfbalverenigingen in de kop van Noord-Holland

door: Technische commissie

Met een gezamenlijke ‘Kangoeroedag’ brengen álle korfbalverenigingen in de kop van Noord Holland de oer-Hollandse sport onder de aandacht!

Op zaterdag 15 april van 10.00 tot 11.00 organiseren alle korfbalverenigingen in de kop van Noord Holland een gezamenlijke jeugd-dag om de huidige jeugdleden in het zonnetje te zetten én om geïnteresseerde kinderen te laten zien wat voor toffe sport korfbal is!

Net als veel verenigingen kampen korfbalverenigingen na de ‘Coronajaren’ met een terugloop in leden. We doen er alles aan om ervoor te zorgen dat de sport weer onder de aandacht komt bij kinderen én ouders, ómdat korfbal echt een sport is van Hollandse bodem! Daarnaast is het bij uitstek een inclusieve sport omdat jongens en meisjes vanaf jonge leeftijd samen in een team leren spelen.

De Kangoeroes zijn de allerkleinsten binnen de sport. Op speelse wijze maken jonge kinderen (van 3 tot 6 jaar) kennis met spelletjes en oefeningen die bij korfbal horen. Die naam ’kangoeroe’ is niet zomaar gekozen: een kangoeroe heeft veel overeenkomsten met de vaardigheden die horen bij de korfbalsport, zoals snelheid, wendbaarheid en sprongkracht. Daarnaast heeft de kangoeroe een buidel die aan jonge kangoeroes bescherming en veiligheid biedt. De Kangoeroe is symbolisch gezien de buidel – een veilige en warme plaats – voor de jongste leden.

De verenigingen ADOS (Hoorn), DTS (Enkhuizen), Sporting Andijk (Andijk), Apollo (Heerhugowaard), VIDO (Wieringerwerf), SV Kleine Sluis (Anna Palowna),DSO en Celeritas (Alkmaar), organiseren allen op zaterdag 15 april op dezelfde tijd, starttijd 10.00, een Kangoeroedag op eigen terrein. Bestaande leden kunnen op die manier bij eigen club hun hart ophalen en geïnteresseerde kinderen én ouders zijn welkom om op een laagdrempelige manier kennis te maken met de sport en vereniging dicht bij huis.